onsdag 4 april 2012

Full rulle

Ja det kan man kalla det. Jag har nu startat upp mina kurser. En fortsättningsgrupp med fem hundar av olika raser och åldrar. Det blir en utmaning att hitta på övningar till dessa duktiga hundar och förare. Tips välkomnas tacksamt...:)

Igår hade vi jaktkursen här hemma. Det gick bra men var kallt. Vi har drillat våra kursare vad det gäller fotgåendet och att träna på stoppsignalen.  De har även fått pröva på mycket korta linjetag och enkla markeringar.

Äldsta deltagaren är 2,5 år den yngsta 7 månader, tur att vi jobbar med individen. De flesta förarna är också nybörjare men duktiga på att ta till sig och pröva de råd och tips som delas ut.

Nästa gång kommer det att bli mindre lydnad och mer jaktträning. Nu börjar de flesta bli redo för detta ... av förarna! : )

Vi har redan sett så stora framsteg hos flera av hundarna.
Bilder kommer in bara jag fått tillstånd att lägga upp dem här.

Ikväll är det kurs för Pippi igen. Hon blir allt duktigare på fotgåendet och kontakten. Det känns så braaa!!!

Jaktträningen fick sig däremot en känga igår. Helt plötsligt började hon springa förbi mig igen med
dummyn.... :(

Plötsligt såg jag ett mönster. Flickan min har inte fått apporteringsträna på nästan en vecka. Skillnaden är att jag nu fick en insikt i att detta har hänt tidigare. Jag såg ett mönster som upprepade sig... Dåligt med jaktträning, stort bakslag första kommande träningstillfälle. Nu skall vi ut på lunchen och köra lite linjetag idag igen så får vi se om samma sak inträffar???!

Solen skiner och vi har -5grader. Bamse har klättrat ner från min famn till stolen bredvid och sover sött. Pippi kommer lunkande från storarummet och går in till sängen för att sova gott en stund till.
Om en timma börjar jag jobba!