onsdag 19 september 2012

Nu är vi verkligen på G!

Det känns i hela kroppen att Pippi fokuserar mer på arbete än andra hundar och människor. Detta trots att vi enbart har jakttränat fyra gånger i grupp. Två kurstillfällen och två gånger med goda vänners hundar. Där den ena faktiskt är en kär lekkamrat till Pippi. Men inga problem.I går förbarmade sig Ingegärd över vår träning. Hon som har varit funktionär vid ett flertal WT lade upp momenten så som man kan tänka sig att det kan se ut i nbkl.

Vi har ett jätteproblem, som kanske egentligen inte behöver vara ett problem.
Hon kan inte vara tyst mellan momenten/stationerna om man står still och det finns andra hundar/människor i närheten. Så länge jag rör mig målmedvetet så är hon med mig om än på trippande tassar och helspänd.
Pippi och Hulda har en mysig lekstund  tillsammans.

 
 Det blev 2 enkla markeringar på vatten. Pippi droppade den första dummyn så fort hon nådde botten och skakade sig. Alltså började jag vissla in henne på markering nr 2 och se då landade dummyn i handen. - Duktig hund!
Dolt linjetag, kort kanske 15 meter. Funkade hyfsat bra. Hon löste uppgiften men gick inte väldigt rakt precis. :(

2 enkla landmarkeringar - inga problem.

Nära sök : 4 dummysar - ett byte som korrigerades direkt och efter det inget mer. Hon gick ur området en gång men kom tillbaka på inkallning och jag fick in henne till
                                                                                       området igen på söksignalen. - Skönt.