lördag 29 mars 2014

28/3 2014....

En fullkomligt magisk dag som Carola uttryckte det. Sol, lite värme, och hundträning som fungerade...Kan det bli bättre?


Vi tog oss till Kastenhof och tränade på de fantastiskt härliga ängarna där. En terräng som bjuder på  kullar och lite  dalar...Något som Pippi fick en anings problem med.
Men vi startade med ett sök på 8 dummies till Pippi för att hon skulle få springa av sig lite.
Det tog ju nu inte någon längre stund. Men var tillräckligt för att det kändes som om vi var på samma linje. - Lite mer sans och balans på damen...
Först ut blev Ina. Hon hade vissa besvär men inte värre än att Carola och hon löste det.
Pippi hade lite mer besvär att komma upp ur "ravinen". Nu menade jag ju inte fysiskt, nej det var inga problem men hon förstod inte att hon skulle upp och söka på marken ovanför...Tillslut gick det och nr två gick mycket bättre.


Vickan och söta Uni fick markeringar med apportkastaren. Vi lade ut 4 dummisar i högt strågräs, fotgående därifrån med skytt framför. Markering, vänd om och skicka på linjetag tillbaka till de utlagda dummisarna. Då den levererats skickades hon på markering. det blev väldigt långa markeringar för henne, men det bästa av allt är att hon fick till långa linjetag...Säkert en femti,sextio meter... Och hon klarade det hela med glans. Till och med dubbelmarkeringen hon fick med apportkastaren, trots att hon fick hämta en tidigare kastad störningsmarkering.

Men med hjälp av Godingen Ina löste vi problemet med det suddade linjetaget. det. Först Ina ut i full fart  och när hon lämnat av lät vi  Pippi gå. Resultat helt godkänt på första suddade linjetaget.  :) Andra blev inte så lyckat då Ina hade lyckats få med sig en för mycket så det fanns ingen till Pippi-Lotta.


Summan summarum en fantastiskt trevlig dag.