lördag 14 april 2012

Idag träningsdag för en ny grupp ...

Idag kom det en ny grupp för att träna hund. det var två gamla kursare och två av deras träningskompisar, som ville att jag skulle hjälpa dem vid några tillfällen.  Idag gjorde vi enbart några linjetag. Det visade sig att det var lite si och så med den varan. Mina gamla kurshundar hade lagt av sig lite på ena stället och förbättrat sig på något annat. Trevligt att se dem igen i alla fall.

Ett av problemen som behöver en lösning är att en av hundarna kommer hyfsat på inkallning, men bara så länge han har någon nytta av det...Det vill säga när han själv vill.

Vi startade upp med lite fotgående och redan här började han att strunta i sin matte.  Jag tog fram kortkopplet och frågade om hon ville låna den. Visade hur jag tänkte att det skall användas - och matte köpte konceptet. Hunden föll in i fotgåendet nästan direkt och slapp tjatet... Vid linjetaget tog han ut sin "hämnd" och pinkade på tillbakavägen. Det visade sig att han gjorde så emellanåt speciellt i nya situationer.
Den av hundarna som jag trodde skulle vara mest färdig visade sig vara ur lag helt och hållet. Mattes förklaring att det var skendräktighet på gång köper jag. Hon gick helt och hållet sin egen väg det var inte så jag mindes henne precis.

Den tredje hunden var en liten goldentik. Matte hade förvarnat mig om att hon inte hade något "driv" i sitt steg. Och mest lunkade på... denna  lilla söta tik kan antagligen inte springa fortare på grund av sin artros.... Men hon var glad och arbetsvillig i alla fall. Farten ökade något när hon såg Matte springa bort från henne och fick igång en svansviftning som vi gillade. Det var kul tyckte hon. - Vilken tur att hon har en matte som gillar att träna sin hund på hunden villkor!

Den fjärde hunden hade tuffat till sig en aning sedan sist och såg inte längre ut som en liten skör prinsessa. Tvärtom hade hon grovat till sig... även om lite kunde plockas bort ;). och hade mer självkänsla när hon gick ut på arbete - Härligt att se.

Nu blir det dags att planera nästa tillfälle.

Finns det någon som har bra övningar att dela med sig av så mottages det tacksamt. :)