tisdag 11 september 2012

En sådan härlig förmiddag i goda vänners lag och detta med kombinerad hundträning. Träningspasset förlades till Råhult i Jonsered och startade med vattenapportering. Först Ingegärds Hulda som skötte sig utmärkt.
Ingegärd och Hulda

Hulda kastar sig i vattnet men trädet kom framför....Ser nästan ut som om Hulda klättrar i trädet. :) 
Därefter blev det Pippis tur tre korta markeringar på vattnet. Hon fixade dem galant utan att blinka hoppade hon i och simmade iväg. Något som jag hade funderat lite på då hon tidigare visat tendens att inte vilja simma ut...Inga problem idag alltså.

Pippi i plurret.
                                         Naturligtvis levererades dummyn i hand på matte. ;)

Sedan blev det Suzanne och Goas tur, de valde en lite svårare variant av övning - Dirrigering. Det satt väl inte riktigt som Suz hade önskat men hon blev nöjd ändå i slutändan.
Birgitta hade bestämt sig för att träna passivitet och "fot" -gående med Stella. Det hade också gått jättebra. Men det avslutades med att Stella fick hämta en dummy ialla fall.


 Efter fikat valde Birgitta att avbryta och drog sig hemåt. Vi andra fortsatte med ett sök. Mest för att jag och Pippi skulle få en chans att träna inkallning och stoppsignal i arbete. Så nio dummisar lades ut och Hulda och Goa jobbade in sju av dem.  De två sista gick de bet på. - Varför fick då inte Pippi vara med och hämta? - Nej för att tanken var att hon skulle få vittringa av de andra två hundarna samt tomvittring från de upptagna dummisarna. Lydde hon då inte inkallningen så fanns ingen risk att hon belönades med att finna en dummy....
Nu var det så att det var fruktansvärt svår terräng med djupa sankmarks"sjöar" som hundarna nästan kunde simma i samt gungfly. Mycket vatten alltså och både Goa och Hulda blev för trötta helt enkelt.  Altså bestämde vi oss för att Pippi skulle få ta in dem om hon nu hittade dem. - Ändring i planerna alltså -  Gissa vem som var oerhört lyhörd under söket. Kom in på anmaning av röst och även pipa. Lät sig styras då jag insåg att detta skulle bli fruktansvärt svårt för henne. Vaddå inte komma på inkallning, eller stanna på uppmaning...? Hur som helst hittade min undebara varelse bägge två dummysarna.

Tyvärr var hon inte helt tyst då hon såg de andra hundarna i arbete... Men man kan ju inte träna bort detta utan andra hundar så nu tar vi tag i detta också.