måndag 28 maj 2012

Så har då ytterligare en helg passerat. Denna gång med Mors dag i släptåg. Barn och barnbarn kom på besök. Lilla Mamman anlände och fick bli firad hemma hos oss i år. Det kändes lite tufft att hinna med att först arbeta några timmar sedan bli firad av barnen för att därefter åka hem till sötaste mamman i världen och fira henne.
Nenj då var det bättre att hon kom till mig och blev bjuden på en supergod tårta gjord av Jennie, äldsta dottern. Därefter blev till att sätta på grillen lite senare och få söndagsmiddag innan vi bröt upp vid sjutiden på kvällen.                                                       Kaffe, Saft och tårta bjöds det på.

"Gammelmor" och goa Emma. Äldsta mamman och yngsta. 
Micke introducerar vattenspridarleken.
Fast Gabriella fick "övertalas"

Pippi har plötsligt börjat att lyssna lite bättre och den här matten hoppas att det hela handlat om en mognadsfråga och att poletten börjar trilla ner. Vi har hållit oss borta från jaktträningen ett tag igen men nu känner jag mig sugen igen. framförallt tror jag att det är bra för Pippi att vi går långsamt fram.

Idag fick jag en chock. Tuppen gick till anfall och rev mig på vaden. Händer det en gång till blir det gryta på honom! Usch och fy vad otäckt det var!!!!
Äggen har börjat att komma ordentligt nu. Tror jag skall låta henne behålla dem för att få några kycklingar. Eftersom det är rashöns och Tuppen ligger illa till, tror jag att det kan vara bra att låta det ske nu medan han lever.
Så håll tummarna, cirka 3 veckor tar det att bli små kycklingar.