onsdag 3 oktober 2012

En sån härlig hundträningsdag vi fick igår Pippi och jag. Vi packade in oss i bilen och drog till Östad där vi mötte upp Tina. Hon hade i sin tur tagit med sin pistol. Min har ju gått sönder :(  så nu måste jag skaffa licens tydligen innan jag kan köpa ny.

Vi sköt och Pippi fick gå vid sidan. Någon gång i bland fick hon hämta men bara om hon höll sig lugn. Jag tog fighten med hennes uppmanande gnällande och tro det eller ej. Jag fick plötsligt en mer harmonisk och lugnare hund att arbeta med. Vi skulle behövt en "störande" hund bredvid oss bara, men det går inte att lösa allt.

Tina försöker övertyga Vilma om att inte plocka ut mina dummysar ur bilen. :)
Det blev både walkup, linjetag och markeringar. Pippi hade svårt med nosen och missade flera markeringar. Gjorde någon liten dumhet vid avlämnandet, dvs sprang förbi mig innan hon kom tilbaka. Men detta avhjälper vi med att jag mer eller mindre slänger  fram min arm och tar dummyn.

För den som tycker att det verkar förfärligt kan jag berätta att det inte är riktigt så illa som det låter. Utan är resultatet av Karins Friberg tips att tydligt sträcka fram handen och visa att man vill ha dummyn.... ) Men med Pippis fart och min "inte fart "känns det nästan som jag slänger mig fram.  ; ) Och det fungerar alltid. En sådan avlämning och jag får alltid resten i hand. :)

Vi hade lite problem med avlämningar förra sommaren. Karin var gullig och ställde upp en dag och problemet försvann i ett nafs,... tills nu... Kan det ha med att jag "ramar in" henne ganska rejält nu? Dvs hon får lite mer strama tyglar och får inte bestämma lika mycket längre...!? Knappast troligt.


"Jaktfot" till skott.
På kvällen bar det iväg upp till klubben för att hjälpa Frida med en liten 12 mån.goldenkille, som hon har på sin rallylydnadskurs.  Han tog med sig matte i kopplet och gick dit han ville. ;)  Han hoppade och slängde sig hit och dit och var allmänt oregerlig. Men med lite arbete och tips och råd fick hon honom relativt snabbt att lugna sig och ha lite mer uppmärksamhet på henne själv... Det är just detta som är så roligt när man kan hjälpa andra och ser hur poletten trilla ner hos både hundar och deras förare.
Idag blir det jobb,jobb,jobb hela dagen sedan tävlingslydnad till kvällen...
Ha en bra dag, för det tänker jag ha. ;)

Det var lite svårt att få till en bra fotografering. Men från vänster sitter: Pippi,Vilma,Storma