fredag 6 april 2012

Bråk på appellplan!

Blev det i onsdag på tävlingslydnadskursen. Så jäkla tråkigt.
Men det började långt innan med att Pippi mjällade och var av någon anledning riktigt stressad?? ... kanske av förväntan?!

Det blev att träna i koppel mest tills hon dämpat ner sig. Vilket tog en liten stund. Apporteringen gjorde henne vimsig på något sätt. ...
Vi slutade med det och gick över till positionsträning vilket var mycket bättre och fick ner lilla fröken i stress radikalt.  Platsliggningen gick strålande. Jag är extra noggran med detta moment eftersom förra hunden var lika duktig som Pippi ochjag gick för fort fram - resultat- skällande på platsen!!!
Det vill vi inte ha igen... Så nu skyndar vi långsamt.

Dags för hoppet - Sätter upp Pippi lämnar henne och går till andra sidan kommenderar hopp och hon kommer glatt skuttande. Jag belönar med boll och vi upprepar hoppet. - DÅ, vid nästa belöningstillfälle kommer en Aussi rusande och flyger på Pipplotta för att knycka bolle. Pippi försöker komma undar och varje gång hon tar sin boll rusar den andra tiken på henne. Tillslut lät Pippi bollen ligga och vände sig till mig och jag lockar in henne. Då hoppas Aussin upp på hennes rygg/manke med båda frambenen och klamrar sig fast. Pippi försöker komma fri, där gick gränsen och hon börjar svara upp. Där gick även gränsen för mig och jag lät åskan falla ner från himlen. Båda hundarna särade på sig och Aussins matte kunde få tag på henne.  Plötsligt fastnade hjärtat i halsgropen  då jag hörde henne förklara för instruktören" Hon vill ju bra leka!"... Jaha, det var definitivt inte den uppfattningen jag fick av denna tik. Lusten att bollbelöna Pippi försvann för den kvällen.

Det lustiga var att jag redan kände förra kurstillfället att den hunden och Pippi skulle kunna vara fel för varandra, bägge två mycket högtempererade hundar...
Ja där ser man, man bör lita på sin magkänsla.

Glad Påsk!                  Visa liknande bilder