söndag 13 maj 2012

En sån härlig dag. Vi började med att jobba lite, därefter ut med Pippi och Kyra.

Det blev en träningspromenad ner till sjön. Först blev det ett ganska svårt sök visserligen bara med 4 dummisar men vinden blåste lite hur som helst och de var tvugna att springa i en uppförsslänt för att hitta dem. Borde ju vara lättare då kan man ju tänka... Icke sa nicke. Båda hundarna fick jobba på ordentligt. Sedan blev det vattenmarkering - Pippis första.

Jag skall väl inte säga att hon var superduktig men hon fick in den. Hon var ju tvungen att simma.... ;D Det tog ett tag kan jag meddela innan hon fick tag på dummyn. Det fanns nämligen en osynlig gräns och dummysen låg utanför denna konstiga gräns... ;) Men skam den som ger sig sade Pippi och kämpade på runt, runt tills dummyn kom tillräckligt nära för att hon skulle våga sig på att simma ut ur gränsområdet och ta den.... ;D  Men jag är nöjd i alla fall.

Idag fick Bamsebus vara ute utan lina för första gången.... Fy för den lede vad pirrigt det var. Han höll sig i trädgården som tur var. Men han lyckades hoppa upp i en björk när Pippi kom dundrande. Det gick dock bra att ta sig ner igen själv, med huvudet före!
... Vilket man inte kan säga att han fixade i nästkommande Pippirus. Då hoppade Bamse upp i ett annat träd och började klättra uppåt, uppåt tills jag höll på att få noja totalt. Vi kunde se hur han försökte ta sig ner för egen maskin men tillslut satte han sig och jamade olyckligt. " Pappa Roffe" hämtade en stege och fick ner honom... pust!!!
Hur vänjer man sig vid att ha katter på utsidan? :(
Ha en bra afton.