lördag 21 april 2012

Lördag kursdag...

Idag träff med träningsgruppen som visade upp en mycket mer samlad sida idag rätt igenom. Det blev en kombinationsövning med ett synligt linjetag samt en markering som skulle plockas in först. Därefter vände vi på övningen och då skulle linjetaget plockas in först. Någon hund gick åt fel håll men alla kom tillbaka på uppmaning av sina förare. det blev långa markeringar. Närmare 100 m. skulle jag tro på fält med diverse vass och grästuvor som försvårade det hela en aning. Alla hundarna klarade av sina övningar på ett bra sätt,men de var alla jättetrötta när vi var färdiga. Vi avslutade det hela med att visa upp hur man kan göra klockan för att förbättra linjetagen något. Det blir läxan till nästa lördag.
                                                                 Innan jag gick hem kastade jag ut sex dummys på fältet. Hämtade en förväntansfull Pippilotta. träningen började redan utanför dörren med kortkopplet och fotgåendet. Vi traskade omkring tills hon lugnade ner sig något och då närmade vi oss fältet. Jag tog av kopplet och kommenderade "sök".
Hon slängde sig iväg snabbt som ögat och nästan voltade vid första dummyn. vid fjärde dummyn fick hon för sig att byta??? ... Jag tog emot den satte upp Pippi och gick ut och lade tillbaka den. Skickade henne igen och denna gång tog hon bara en med sig in. Beröm och belöning.

Därefter gick jag till platsen som vi haft markeringar på med Pippi i fotgående, lade en dummy och knallade tillbaka. lade ut en annan dummy på kortare avstånd till vänster om 1:a utlägget. Lät henne sitta en kort stund med ryggen vänd åt dummyn innan jag skickade henne på den långa. Det gick jättebra. Kanonnöjd. därefter fick hon två korta linjetag utmed ett staket. Innan jag skickade henne till det sista linjetaget.
Därefter knallade vi hem fotgående med kortkoppel. Gissa vem som sover gott nu? ... :)


 Roffe och Krille kämpar med att få ihop det nya växthuset. Det går framåt vill jag säga...