torsdag 10 oktober 2013

Vickan har tävlat...

                                    Vickan har tävlat!!!!


Och det med bravur. Elva dagar efter tillåten nedre åldersgräns för WT tävling dvs 9 månader, startade våran lilla sötnos i Stättared på Göteborgsektionens WT.
Fem stationer och en massa startande hundar närmare bestämt ett femtiotal. Deltagarna blev indelade i grupper om tio stycken. Roffe och Vickan startade på station 3 som visade sig vara ett helt dolt linjetag. Hund ett och två dro till höger och fick inte in någon apport. Hund nr 3 fick in apporten långt om länge. De två nästkommande fick inte in någon apport heller.

Roffe och Vickan gjorde sig startklara. Vickan gick rakt ut,....och svängde av åt höger...
Men av någon anledning tog hon kontakt med Roffe som fick henne att gå mot stubben där apporten låg. Hon fick vittring och levererade in apporten i hand. På grund av avvikelsen osv... blev det 5 poäng.
Tre hundar av tio plockade in apporten i Vickans grupp.

Nästa station var två enkla markeringar med en dold kastare och där dummy nr två rullade iväg ett antal meter. Här spelade Roffes koncentration honom ett spratt. Han skickade Vickan samtidigt som dummyn landade. Men Vickan gjorde sitt jobb utmärkt och fjorton poäng pga av Roffes misstag. Därefter blev det ett närsök som lilla Vickan fixade på två röda... 19 poäng av tjugo möjliga.

Näst sista stationen var en sk.  walk up.  Roffe fick en dummy i handen som han lade ut bakom sig och Vickan, därefter fotgående efter skytten...Här visade det sig att Vickan gillade skytten.  Genom rena rama turen vände hon sig irätt riktning då skytten stannade och skottet gick. Hon såg apporten  och levererade in den.... Roffes kommentar: Vi måste träna på fotgåendet! :)
Det gav i alla fall 14  poäng.


Nu började vi märka av en viss osäkerhet hon henne. En gigantisk galt fick henne att
fullständigt balla ur... En promenad till nästa station lugnade ner henne. Nu föll regnet över oss och jag började känna mig som en dränkt katt.
Domaren hade ett tjusigt paraply som hon började snurra med.... Vickan blev övertygad om att det var något hiskligt som hon måste varna Husse för. ;)

Markeringen gick och lilltösen spikade den. Nästa markering fastnade olyckligt i ett grenverk. Vickan kämpade för att få loss den. Den vänliga kastaren började gå mot henne, troligtvis för att hjälpa henne. Vickan blev mycket obekväm med den vandrande regnrocken. Hon lyckades få loss dummyn och rusade till Roffe med den. Kastaren gick till domaren och förklarade att apporten suttit fast. Tur för Vickan var domaren vänlig nog att ge henne  hela 17 poäng!


Totalt blev det 69 poäng. 75 poäng hade gett henne ett 1:a pris och godkänt.
Vi är mer än nöja med vår lilla sockertopp.