tisdag 24 september 2013

Innan valpkursen hann vi med lite "signal" - träning. Vi körde korta avstånd och stoppsignal allt för att det skulle bli succéträning. ; )
Jag satte Pippi, lämnade henne kanske tjugo meter rakt fram, vinklade av mot höger och kastade iväg en dummy i gräset. Att se flygande dummisar är en av de svåraste störningarna och triggar igång Pippi rejält.
Nu gällde det, jag återvände och skickar henne på ett linjetag blåser stopp - och hunden stannar?!? ...Inte rktigt vad jag förväntat mig. : D

Snabbt flög tanken in att det är för lätt, öka avståndet! ... Men efter en inre dialog med mig själv bestämde jag mig för att vi skulle köra succéträning istället.  Två gånger vek hon av och ville hämta kastad dummy istället för att gå rakt. Men stoppsignalen satt där den skulle och en inkallning tog hem henne för nytt försök. Kändes väldigt bra.

Vi förflyttade oss till skogsdungen och jag kastade upp dummyn uppför den  lite branta kullen.
Här ökade jag också avståndet med ett tiotal meter. Första och andra inga problem. Tredje gången började hon söka på ett annat ställe och lyssnade inte. Jag hämtade fröken och satte henne på den plats signalen kommit. Då lyckades det, liksom gången därefter.
Som grädde på moset fick hon vara med på valpkursen.  Även denna gång skötte hon sig utmärkt. lite busigare dock än förra gången.