måndag 12 november 2012

YES!!!
Det gick vägen!! Klockan ringde 03,45 och då hade jag varit vaken i nästan två timmar. Det gick bara inte att sova. Det var inte så att jag kände mig jättenervös men sova gick inte bara.
Ute regnade det naturligtvis och jag hade glömt tanka bilen. Snacka om brist på rutin! :)
Vid ett litet stopp i Lerum hoppade Carola in med sin Ina och lilla amerikanskan Unni. Därefter påbörjades en evighetstur kändes det som. Vi hade vägbeskrivning, GPS och ändå hamnade vi lite off. Ett samtal till tävlingsledaren och vi körde iväg igen för att tillslut misstänka att vi kommit fel ialla fall. Vänd om och kör tillbaka, nu i ganska hög fart eftersom klockan närmade sig samlingsdags.
Nytt samtal och vi upptäckteatt vi hade varit rätt i alla fall ?!!!!
Mitt i buschen kan jag nämna att vi var, men ett sådant fantastiskt ställe.  Vilka marker för hundträning. De har visst både hundkurser och uthyrning av stugor och mark till hundträning.... http://www.bjorkebergsgard.se/

 1:a pris i alla tre klasserna var en stuga för fyra personer och en natt med möjlighet att fritt använda markerna till hundträning i två dagar! Här kan vi snacka snyggt 1:a pris!

Tävlingen var välordnad och resultaten låg på mailen redan samma kväll. Stationerna bestod av två enkelmarkeringar i olika svårighetsgrader. Den som trodde att det skulle vara enkelt ändrade snabbt uppfattning. Kuperad terräng gjorde att svårighets graden varierade från svår till svårare...:)
Station 1
En enkelmarkering, relativt slät markyta och i mina ögon lätt. Pippi startade snyggt från 1-100 på 2sekunder ut. Ökade hastigheten på väg in och klarade inte av att stanna innan mig när farten tillät gjorde hon en helomvändning och lämnade snyggt i hand. Med ett leende tyckte domaren att det såg jättesnyggt ut. 19poäng.

Station 2
två enkelmarkeringar i kuperad terräng med start på en liten höjd.  1:a markeringen spikade Pippi. 10poäng
Andra markeringen blev allt för svår bredvid vattnet. Men hör och häpna hon avstod från att simma i motsats till de flattar som startat innan. Hon gick visserligen i vattnet men enbart för att vittra av...
Ingen vittring snabbt upp igen... Gullhund! Hur hon än sökte hittade hon den inte.
0 poäng

Station 3
Här fick vi ta oss lite högre upp och nere på en högväxt äng blev det två enkelmarkeringar som Pippi spikade, men slarvade lite med avlämningen. Det var också enda stationen som jag kände behov av att vissla in henne. Hon kom omedelbart.
19 poäng

Station 4
Här var nog en av de svårare markeringarna. Hunden skulle över en stenmur uppför en liten kulle och hämta dummyn som låg i en stor svacka.
Pippi satt fint och flög ut i hundra knyck upp på muren som började rasa något, Pippi tog sig upp igen och upp över kullen, halvt varv runt svackan plockade dummyn och levererade den  i hand,
19 poäng

Station 5
Även här spikade hon markeringarna. MEN nu rann det över och lilla damen ville helt plötsligt inte lämna ifrån sig sista dummyn. Hon ville leka "du kan inte ta den" Men se det ville inte matte... Det krävdes ett barskt loss innan jag fick den i handen.
Men domaren tyckte att allt annat var så jäkla bra så vi fick...
18poäng

Pippi fick fnatt och slet tag i kopplet och ville ha dragkamp,...Öh, precis som om vi brukar göra så med kopplet?! ... Återigen fick jag korrigera henne barsk innan hon lugnade ner sig. Kan ju berätta att hon sjönk ihop bredvid Unni utan att så mycket som ge henne en blick när vi kom tillbaka till bilen. :D  PIPPI VAR TRÖTT!!!!!

Nu vet jag vad jag skall lägga krut på i träningen, AVLÄMNINGARNA! det var inte så snygga även om hon leverar dem i hand varje gång så springer hon fram så snabbt att hon nästan trycker in dem i näven på mig. 
Markeringar klarar hon uppenbart väldigt bra, sök klarar hon utmärkt. Men nu till vår akilleshäl Linjetagen. De är kass!! Det skall vi nu råda bot på från och med i morgon då vi åker till klubben för att träna detta. Dessutom skall vi jobba på att stoppsignalen inte betyder "kom till Mama"...
Det blir till att använda boll, dummy och godis.

En superhäftig dag för oss...

Hur gick det då för Carola och Ina och lilla Unni? ... Ina skall annonseras ut på blocket inom kort, om inte kenneln kan samla ihop lite stålar till en laseroperation på Inas ögon för hon kan uppenbarligen inte se markeringarna längre KATASTROF!!!! ... ;D
Skämt och sido, Ina var lite ringrostig så att säga och lite för het på gröten  hade därför svårigheter med koncentrationen. Inget som inte repareras så snart träningen blir mer regelbunden igen. Lilla Unni upptäckte skott och att det ramlade ner lite saker som andra hundar gärna sprang och hämtade. Mycket intressant och studerades ingående en lång stund. Därefter sög hon i sig av all uppmärksamhet som uppstod runt henne.  Innan dess hade hon roat sig med att äta upp mina tre mackor som låg i bilen, en isklamp smakade tydligen inte lika gott för den åt hon inte upp hela i alla fall. Dessutom hittade hon Matte Carolas mackor också. Senare upptäckte hon att i botten på min ryggsäck fanns Frolicpåse...MUMS sa Ulli det här var en bra bil. Måste säga till matte att det är mycket bättre med ett nät istället för gallret  där bak. Hon tyckte det vore bra om hon kunde klättra fram till baksätet även i deras bil!
Tack Carola för en härlig dag och för ditt goa stöd.

1 kommentar:

  1. Grattis! Vad KUL att det gick bra! Blir det Uppflytt eller stannar du kvar?

    SvaraRadera